لطفاً هشدارهای پلیس فتا در زمینه فعالیتهای اینترنتی را مطالعه کرده و آنها را جدی بگیرید.

شما با استفاده از این سایت، قوانین سایت را پذیرفته و ملزم به رعایت آن می باشید.  به صفحه قوانین سایت قائم شهری رفته و قوانین آنرا به دقت مطالعه نموده و به آن عمل نمایید.

مهمترین ترین اصل خرید و فروشهای اینترنتی، 

برای ارائه دهنده ی کالا یا خدمات،

  • اطمینان کامل از دریافت وجه خدمات و یا کالای ارائه شده می باشد که بهتر است قبل از دریافت وجه در شرایطی امن، از ارائه خدمات و یا کالا خودداری شود.

همچنین برای دریافت کننده ی کالا یا خدمات ،

  • اطمینان از صحت شرایط ذکر شده پیش از معامله برای خدمات و کالای مورد نظر می باشد. بهتر است در پرداخت وجه دقت لازم را داشته باشید و احتمال هر گونه کلاهبرداری را هم در نظر بگیرید. (پیشنهاد میکنیم هشدارهای پلیس فتا را مطالعه کنید) .
  • مراقب باشید که معاملات خود را در مکان امن و تایید شده انجام دهید تا از بروز حوادث خطرناک خارج از معامله ، جلوگیری شود.
  • در هنگام معامله کالا از سایت‌های واسطه گر خصوصا خرید موبایل، تبلت و لپ‌تاپ به ارائه کارتن کالا اکتفا نکرده و فاکتور خرید را از فروشنده مطالبه کنید و پیش از هرگونه واریز وجهی به حساب فرد فروشنده کالا یا خدمات و … از صحت و سقم اطلاعات موصوف اطمینان حاصل کنید.
  • به فروشگاه هایی که کالای زیر قیمت بازار و کالای غیرمجاز ارایه می کنند، اعتماد نکنید و هنگام وارد کردن اطلاعات شخصی حساب بانکی، موارد امنیتی صفحه بانک را بررسی کنید.
  • خرید از پایگاههای اینترنتی دارای گواهینامه HTTPS:// SSL و استفاده از معبرهای اینترنتی مطمئن، خرید نکردن از فروشگاه هایی که از طریق ایمیل معرفی می شوند و … مهمترین توصیه های پلیس فتا در مورد خرید از فروشگاه های اینترنتی است.
  • از فروشگاههای دارای نماد اعتماد الکترونیک (E-Namad) که از سوی مرکز تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شده خرید کنید.
  • با توجه به استقبال شهروندان از سایت‌های واسطه‌گر اینترنتی مانند دیوار، شیپور و .. که با معرفی کالا، واسط بین خریدار و فروشنده می‌شوند، در مورد خرید کالای سرقتی ای که متاسفانه توسط کلاهبرداران، در این سایتها ارائه می شود دقت کامل را داشته باشند، چنانچه فرد خریدار دقت کافی در خرید خود نداشته باشد در دام این کلاهبرداران می‌افتد و مسئولیت کیفری کالای سرقتی را به دوش خواهد کشید.

برای مشاهده ی هشدارها و آگاهسازی جهت پیشگیری، به آدرس زیر در سایت پلیس فتا مراجعه نمایید:

https://www.cyberpolice.ir/information

با برخی از شیوه های کلاهبرداری آشنا شوید:

طبق بیانیه‌ای، پلیس نسبت به استفاده از سایت شیپور و دیوار هشدار داد و اعلام کرد با بررسی‌های به عمل آمده میزان کلاه‌برداری در این دو سایت بیشتر است.

سرهنگ محمدرضا اکبری معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا گفت: با توجه به گزارشات دریافتی از پلیس آگاهی استان‌های سراسر کشور، مدتی است کلاهبرداران افرادی را که از طریق سایت‌های دیوار و شیپور تصاویر اموال و کالا‌های خود را برای فروش آگهی می‌کنند، شناسایی و سپس اقدام به تماس یا ارسال پیامک به آن‌ها می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه کلاهبرداران از طریق این سایت‌ها از فروشندگان سوء استفاده می‌کنند، گفت: این افراد شیاد خود را خریدار اجناس معرفی کرده و در نهایت پس از انجام مانور‌های متقلبانه و جلب اعتماد فروشندگان به روش‌های ماهرانه‌ای اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا در خصوص یکی از شیوه‌های این افراد کلاهبردار گفت: کلاهبردار با فروشندگان در ساعات پایانی شب و در محل خاصی قرار ملاقات گذاشته و محصولات توسط فروشندگان به محل منتقل و در ازای ثمن معامله، خریدار چک‌های جعلی بانکی به فروشنده ارائه و پس از ترک محل، کالا را به محل دیگری انتقال داده و متواری می‌شوند.

وی ادامه داد: در شیوه دیگر کلاهبردار در ازای خرید کالا، نسبت به واریز مبلغ ناچیزی به حساب فروشنده اقدام و سپس با تغییر مبلغ رسید بانکی با تهیه روگرفت از آن در برگه‌های بانکی خام اضافی که توسط عابر بانک‌ها ارائه می‌شود به فروشنده اعلام می‌دارد که مبلغ به حساب شما واریز شده و به دلیل اینکه بانک تعطیل است احتمالا پیامک واریز وجه به حساب شما ارسال نشده است و فروشنده نیز با دریافت رسید بانکی اقدام به تحویل اجناس به متهم می‌کند.

اکبری با اشاره به روش دیگر کلاهبرداران گفت: این افراد شیاد با ارائه چک‌های مسروقه یا جعلی اقدام به دریافت کالا از فروشندگان کرده و پس از مراجعه صاحبان کالا به بانک مشخص می‌شود چک‌های مربوطه جعلی و فاقد ارزش است.

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی با اشاره به طمع و فرصت طلبی بیش از حد برخی افراد برای کسب سریع و آسان ثروت، گفت: اعتماد بی جا به افراد بدون داشتن شناخت کافی نسبت به آن ها، ناآشنایی با روال قانونی خرید و فروش کالا از طریق سایت‌های مجازی و عدم شناخت راه‌های تشخیص جعلی بودن اسناد، چک و چک پول از جمله دلایل به دام افتادن اشخاص در این ورطه است.

وی ضمن هشدار به شهروندان که هنگام معامله از طریق سایت‌های مجازی بسیار مراقب باشند، ادامه داد: اکثر کلاهبرداران معمولا دارای ظاهری آراسته، خوش برخورد و چرب زبان هستند تا بتوانند طعمه خود را به دام بیاندازند، لذا لازم است هم وطنان در انجام معاملات، صرفاً به ظاهر افراد و ادعا‌های آنان اتکا نکنند.

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا خطاب به شهروندان گفت: از انجام معامله در ساعات غیر اداری با چک‌های بانکی و حتی چک‌های رمزدار خودداری کنید، چون امکان استعلام از بانک وجود ندارد، هیچ گاه از افراد ناشناس که از اعتبار آن‌ها اطلاع کافی ندارید، چک قبول نکنید، زیرا احتمال سرقتی یا جعلی بودن چک وجود دارد.

وی گفت: هنگام معامله و ادعای واریز وجه به حسابتان از طریق تلفن بانک، خودپرداز و غیره توسط خریدار، احتمال وقوع کلاهبرداری وجود دارد، بنابراین در اینگونه مواقع تا از واریز وجه به حساب خود اطمینان حاصل نکرده اید اجناس خود را به خریدار تحویل ندهید.

یادآوری:
با پیشرفت تکنولوژی و ظهور ابزارهای مختلف، شیوه های کلاهبرداری نیز بروز شده و ترفندهای زیرکانه ای برای این منظور به کار گرفته می شوند که نمی توان همه ی آنها را فهرست کرده و در اختیار شهروندان قرار داد، پس بهتر است در خرید و فروش ها بسیار احتیاط کنید و از هر گونه فعالیتهای مشکوک و غیرقانونی دوری نمایید.